NA24.no

(REUTERS)

Uventet oljelagerøkning

Sist oppdatert:
Oljelagertallene var høyere enn ventet.

Oljelagertallene er høyere enn ventet, og skaper et lite fall i oljeprisen.

NA24 – din næringslivsavis

Uventet økning
Råoljelagrene hadde en uventet økning på 0,2 millioner fat til 343,8 millioner fat, mot et ventet fall på 2,7 millioner fat ifølge Platts.

Frontkontrakten på nordsjøolje faller til 70,86 dollar fatet på råvarebørsen i London. Det er 1,65 prosent lavere enn gårsdagens avslutning.

Bensinlagrene minket med 1,7 millioner fat. Medianestimatet Platts hadde innhentet tilsvarte et fall på 1,5 millioner fat, ifølge Marketwatch.

Venter lavt forbruk
–Sommerens kjøresesong er i ferd med å ende og fremover denne høsten kan forbruket komme til å holde seg flatt eller synke, sa Mike Sander, investeringsrådgiver ved Sander Capital, til Bloomberg News i forkant av tallene.

Sander peker på at amerikanerne er kjent for å kjøre mye bil på sommeren, i forhold til resten av året. Særlig når det er trangt i økonomien drar folk gjerne på ferie med bil, i stedet for å ta fly.

Destilatlagrene steg med 0,6 millioner fat, mot et ventet fall på 0,7 millioner fat.

Tror på kraftig korreksjon
Etter å ha steget mye den siste tiden snudde oljeprisen i går. Flere er redde for at vi kan stå overfor en betydelig nedgang.

-Festen i råvaremarkedene ser ut til å være i ferd med å ende. For oss er det bare et spørsmål om tid før det kommer en kraftig, mellomlang korreksjon, skriver en analytiker fra Commerzbank, ifølge Marketwatch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere