*Nettavisen* Økonomi.

Uventet positivt på Wall Street

Det så ut til å bli en klart negativ dag på USA-børsene. Men så ble det ikke det.

10.01.06 22:41

HOUSTON (NA24): - No news is good news, må man nesten si om kursutviklingen på USA-børsene tirsdag. Børsen endte til slutt flatt, og det var egentlig mer enn man kunne forvente.

Mandag, etter børs, kom verdens største aluminiumsselskap Alcoa med klart skuffende kvartalstall. Dette var det første store selskapet som offentliggjorde sine regnskapstall for fjerde kvartal, og det skapte en særdeles dårlig stemning før åpningen av dagens handel. Aluminium er tross alt noe som brukes i mange produkter, og dersom man ser svakheter her, kan det godt være at andre selskaper også sliter mer enn investorene hadde trodd.

Bedre ble det ikke av at kobberprodusenten Phelps Dodge kom med svært dårlige foreløpige tall - råvarer har vært i fokus de siste årene, på grunn av stor etterspørsel blant annet fra Kina. Phelps Dodge viste blant annet til mislykkede prissikringsstrategier, og aksjen falt kraftig.

Men så gikk det stadig bedre med markedet generelt, etter hvert som dagen gikk.

Apple bidrog til den positive stemningen, ved å bruke en produktlansering på en messe til å melde om knallsterke salgstall for siste kvartal, langt over det markedet hadde ventet. Dette sendte Apple-aksjen opp 7 prosent til over 81 dollar aksjen, som er ny rekord.

Oljeprisen steg tidligere på dagen på nyheter om at Iran vil gjenoppta sitt atomprogram, men falt så tilbake senere på dagen. Olje- og offshoreaksjer var likevel, generelt sett, blant dem som bidrog positivt til børsen tirsdag.

2006 har begynt som et sterkt børsår i USA, uten en eneste dag med nedgang så langt. At indeksene heller ikke falt etter Alcoa-tallene blir av mange tolket som et signal om styrke.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones uendret på 11.011,58

Nasdaq +0,07% til 2.320,32

S&P 500 -0,04% til 1.289,69

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag