Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Væpnet TV-anker overgir seg

Foto: Faksimile fra Jamahiriya
Sist oppdatert:
- Jeg overga meg til de libyske guttene fordi de er gode mennesker, sier Gaddafis trofaste TV-anker.

Den libyske TV-journalisten Hala el-Mesrati ble verdenskjent da hun stilte på nyhetssendingen søndag kveld med en pistol og truet opprørerne på direktesending.

Hun sverget død over Muammar al-Gaddafis fiender på den regimekontrollerte TV-kanalen Jamahiriya.

- Drepe eller dø
- Med dette våpenet, kommer jeg enten til å drepe eller dø i dag, sa journalisten idet hun stirret intenst inn i TV-kameraet.

- Dere kommer ikke til å beseire denne TV-kanalen, Tripoli eller resten av Libya. Jeg vil beskytte mine kolleger i TV-kanalen. Vi er villige til å bli martyrer, sa hun.

TV-kanalen har blitt brukt til å spre Gaddafis krigspropaganda under hele den seks måneder lange borgerkrigen, og Mesrati sto i spissen for å hylle den forhatte diktatoren som har styrt landet med jernhånd i 42 år. Men mandag kveld gikk TV-kanalen av luften.

- Snille gutter
Opprørerne skal ha pågrepet den kjente TV-personligheten da de stormet TV-bygget tidligere denne uken. Ifølge flere medier har Mesrati blitt holdt fanget av opprørerne. Men nå sier Mesrati i et intervju at hun overga seg frivillig til opprørerne, skriver den arabiske avisen Al Arabiya.

- Jeg overga meg til opprørerne da jeg innså hvor ordentlige de er, sier hun i et intervju med den libyske TV-kanalen Libya al-Horra.

Les også: Gaddafis folk bortfører fire journalister

- Jeg overga meg til de libyske guttene fordi de er gode mennesker og behandler meg bra, fortsetter hun.

Mesrati sier at hun for tiden bor hos en libysk familie, og understreker at hun ikke ble skadet av opprørerne under pågripelsen.

Nato bistår i klappjakten
Opprørerne har tatt kontrollen over store deler av hovedstaden Tripoli, men fortsatt pågår det kamphandlinger i flere nabolag i byen. Gaddafis hovedkvarter ble stormet tidligere denne uken, og opprørerne gjennomsøkte området uten å finne diktatoren.

Ingen vet nøyaktig hvor Gaddafi befinner seg, og nå har Det nasjonale overgangsrådet utlovet en dusør på 1,7 millioner dollar på Gaddafi.

Den britiske forsvarsministeren Liam Fox bekreftet torsdag at Nato bistår opprørerne med assistanse og etterretningsinformasjon i jakten på Gaddafi.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!