Værkaoset fortsetter i Trøndelag

Foto: Per Inge Aagaard (TV 2 Nyhetene)

Flommen herjer vilt i Trøndelag. Vannet forstetter å stige, over 100 personer er evakuert. Frykten for nye ras er stor.

01.02.06 11:17

Det regner fortsatt i Trøndelag, og mer nedbør skal det bli i følge meterologene på Storm selvom regnet er i ferd med å avta.

I går ble flere hus og garasjer tatt av de enorme vannstandene i Nord-Trøndelag.

Vannet stiger
I dag fortsetter vannet å stige, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) onsdag. Mange mennesker er blitt evakuert og flere mindre samfunn isolert.

- Det er bekymringsfult for flere steder. Spesielt utsatt er Namsen-området, Overhalla, Grong og Steinkjærvassdraget, sier stabssjef Geir Ove Heir ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet foretar fortløpende vurderinger av situasjonen, spesielt i forhold til de isolerte områdene.

Er du rammet av flommen? Send dine bilder til vaktsjef@nettavisen.no eller til 1984 (kodeord «natips»)

Jobber på spreng
Heir forteller at så mange som 40 veier er stengt. Blant annet er Rv17 stengt i Overhalla, noe som i praksis gjør at Norge er delt i to.

- Det finnes omkjøring via kystveien med ferge, men hvordan kapasiteten er her, har jeg ikke oversikt over, sier Heir.

Veimyndigheter, kommuner og politi jobber nå på spreng for å holde så mange veier åpne som mulig. Politiet får stadig inn meldinger om veier som må stenges og om ras.

- Det er ikke slik at vi ber folk holde seg hjemme, med man bør i alle fall hente inn informasjon om veiene man har tenkt seg ut på før man setter seg i bilen, sier Heir til TV 2 Nettavisen.

Leteaksjon
I Sør-Trøndelag er situasjonen noe bedre, men litt før klokka 22 tirsdag tok den flomstore Arnevikelva i Åfjord kommune med seg broa på riksvei 715. Et vitne så baklysene på en bil forsvinne i vannmassene da broa kollapset. Bilen er ikke funnet og en person er meldt savnet.

- Leteaksjonen pågår ennå. Så vidt jeg vet er været dårlig. Det meldes om regn og vind, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet gjennopptok onsdag morgen søket ved utløpet av Arnevikelva i Åfjord i Sør-Trøndelag med hjelp fra Røde Kors og redningsskøyta.

- Det er en mann hjemmehørende i Åfjord som er savnet. Et vitne observerte en bil forsvinne i vannmassene tirsdag, sier politiførstebetjent Tor Ivar Olaisen ved Åfjord lensmannskontor til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.