*Nettavisen* Økonomi.

Værsågod, fyr opp!

KUN VEILEDENDE: Nå kan du igjen ta deg en sigarett under flyturen - i hvert fall hvis et belgisk flyselskap får det som de vil. Foto: (Shutterstock)

Nå kan du igjen ta deg en sigarett på flyet.

(LXUS.no) Husker du i gamle dager da en flytur betød gratis alkohol, et deilig måltid og en sigarett etter maten? Nå håper et belgisk flyselskap at det å tenne seg en røyk nok en gang skal bli en del av flyopplevelsen.

LES OGSÅ:
Verdens verste drinker
Hit reiser trendeliten i 2009

Men dersom du er ikke-røyker og frykter passiv røyking og gjeninnføringen av den ikke akkurat luktstoppende røyegardinen, kan du puste lettet ut. Ifølge Autopia satser flyselskapet på elektroniske sigaretter fra SuperSmoker, som utsonder damp med tobakk-smak når de innhaleres. Ettersom el-sigarettene ikke gir fra seg røyk, faller de utenfor fly-forbudet.

Oppladbar

Elektroniske sigaretter har vært på markedet noen år, og fikk en salgsboost i USA da de fikk tommelen opp av det FEM-sendte lege-talkshowet "The Doctors".

Er du en luksusslave? Sjekk LXUS-forsiden!

Sigarettene inneholder ikke tobakk, og er rett og slett et rør fylt med væske, som omdannes til damp når røykeren tar seg et trekk. Ampullene i røret kan byttes ut. Hver av dem skal tilsvare opplevelsen av 15-20 sigaretter. Og med mindre du røyker like mye som Amy Winehouse eller Sondre Kåfjord skal det holde å lade batteriet en gang om dagen.

Har du et tips til LXUS-redaksjonen? Send det hit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.