*Nettavisen* Økonomi.

Våknet etter fire måneder

Etter fire måneder i koma, slo legene av maskinen som holdt Haleigh Poutre (11) i live. Nå puster hun ved egen hjelp.

19.01.06 16:35

Legene sier det trengs nye tester for avgjøre om den alvorlig skadde jenta vil komme til hektene igjen, men dagen etter at høyesterett i Massachusetts kom med kjennelsen om at hun skal kobles fra maskinen, er det positive tegn, melder Associated Press (AP).

Stefar risikerer drapstiltale

Det er staten Massachusetts som har foreldreansvaret for jenta. Hennes stefar er siktet for vold og kan risikere drapstiltale dersom datteren dør. Han har kjempet for å holde henne koblet til maskinen som har holdt henne kunstig i live i fire måneder.

Rettens kjennelse sa at helsemyndighetene kunne koble henne fra respiratoren og slangene med næring til tross for at det ifølge legene ikke var noen vei tilbake.

Men onsdag morgen kunne legene fortelle at Haleighs tilstand hadde endret seg. Det opplyste Denise Monteiro, talskvinne for sosialvesenet i Massachusetts, til avisa Boston Globe tirsdag.

- Kan friskne til

Legene har opplyst at Haleighs hjernestamme er skadet og at hun vil dø i løpet av få dager hvis hun kobles fra slangene som forsyner henne med næring.

Ifølge dr. Steve Williams, sjef for rehabiliteringssenteret ved Boston Medical Center, kan noen pasienter med omfattende hjerneskade delvis friskne til, men legger til at de sjelden vil kunne kommunisere, spise selv eller leve et normalt liv, skriver AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag