Vaktmester er blitt mangemillionær på asylsøkere

Øystein Adolf Johansen er både vaktmester og nestleder på asylmottaket Tromsø Mottak (Hero Norge). På bildet ser man Heros kontor på Strandtorget i Tromsø.

Øystein Adolf Johansen er både vaktmester og nestleder på asylmottaket Tromsø Mottak (Hero Norge). På bildet ser man Heros kontor på Strandtorget i Tromsø. Foto: Google Street View

Øystein Adolf Johansen har lagt seg opp en formue på ni millioner kroner på rekordtid.

13.11.15 15:07

De seneste årene har Øystein Adolf Johansen og hans samboer May-Tove Stangnes etablert seg innen utleie av boliger til flyktninger i Tromsø, skriver Nordlys.

- Jeg administrerer et 50-talls-adresser. Det går i hundre, sier Johansen til avisen. Han opplyser at boligmassen leies ut til både studenter, arbeidere, flyktninger og asylsøkere.

50-åringen står som eier av flere av adressene, og asylbusinessen hans går så det griner. UDI betaler rundt 152.000 kroner for en vanlig plass i et asylmottak i ett år, mens en plass for enslige mindreårige koster om lag 462.000 kroner i året.

Ifølge de offisielle ligningstallene var formuen hans i 2012 null. To år senere var den steget til 8,9 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under de relaterte sakene.

- Det kommer av utviklingen de siste fem, seks, syv årene, sier han til Nordlys, men presiserer senere i en sms til avisen: «…formuen skulle jeg gjerne drømme om, men tror du må se på gjelden også».

Johansen er nestleder på asylmottaket Tromsø Mottak (Hero Norge), men mener selv at det er uproblematisk at han både har en sentral rolle i mottaket – samtidig som han tjener penger personlig på utleie.

- Dette har ikke noe med mine selskaper å gjøre. Jeg jobber i Hero Norge som vaktmester, sier han til Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.