NA24.no

Valla angripes av sine egne

Sist oppdatert:
Ingunn Yssen får støtte for sin versjon av LO-kolleger.

Mens store deler av nettverket rundt Valla og Ingunn Yssen sitter på gjerdet i den høyprofilerte konfliktsaken, er det enkelte som tør stå frem.

Les også: Yssens oppsigelsesbrev

Til Aftenposten sier tidligere nestleder i Norsk Kommuneforbund (Fagforbundet i dag), Gunhild Johansen, at hun ikke er forundret over bråket. Det har kommet mange signaler om at det er interne problemer, men folk tør ikke å stå frem, sier Gunhild Johansen til Aftenposten.

- Jeg har jo hørt fra flere at Gerd Livs lederstil ikke er lett å forholde seg til. Man kan spørre om det er vilje i LO-ledelsen til å løse slike konflikter, eller om folk bare må gå når det blir problemer, sier hun.

Før Valla gikk til topps i LO i 2001, var Johansen del av et tett kvinnenettverk med Valla, leder Turid Lilleheie i NTL og LO-sekretær Rita Lekang. Også tidligere leder Oddrun Remvik i Fellesorganisasjonen var med.

- Jeg er ikke overrasket over at det har oppstått en sånn konflikt. Det som er alvorlig er at LO mangler evne, og først og fremst vilje, til å løse en slik konflikt, sier Remvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere