Gå til sidens hovedinnhold

Valla har fått ny jobb

Grønt engasjement for den tidligere LO-sjefen.

- Den direkte foranledningen var en hennes uttalelser i Dagsavisen som valgkomiteen merket seg, sier leder Arild Hermstad i miljøorganisasjonen Fremtiden i Våre hender.

NA24 - din næringslivsavis


Vekst og miljø
Tidligere LO-sjef Gerd-Liv Valla går inn i styret til miljøorganisasjonen.

- Hun uttalte til Dagsavisen at veksten i de rike landene i verden er problematisk sett i et miljøhensyn, sier Hermstad til NA24. Han mener hun er den første maktkvinne i Norge som kommer med en slik uttalelse som var å lese i Dagsavisen for noen uker siden.

Kompetanse
Hermstad trekker fram Vallas lange politiske erfaring kan bidra til at organisasjonen får mer gjennomslag for langsiktige miljøperspektiver og planer.

- Ikke minst i lys av den pågående finanskrisen, sier Hermstad.

På helgens møte ble gjenvalgte man Anne Skranefjell som styreleder i organisasjonen. Den andre nye styremedlemmet er sametingsrepresentant Tor Mikalsen. Det sitter åtte personer i styret.


Ny livsstil
Fremtiden i våre hender – folkeaksjon for en ny livsstil og rettferdig fordeling av verdens ressurser, ble startet på et møte i en idrettshall utenfor Oslo i april 1974.

Hele tre tusen mennesker kom på dette møtet hvor det var foredrag fra filosof Arne Næss, Trygve Bull, Georg Borgstrøm og initiativtakeren Erik Dammann.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her