NA24.no

Valla kan vrakes i dag

Sist oppdatert:
I dag kan Gerd-Liv Valla miste makten i Arbeiderpartiet. Se SMS-en fra Martin Kolberg.

Sentrale Ap-politikere Dagens Næringsliv har vært i kontakt med, regner med at partiledelsen vil gå inn for avtroppende nestleder Hill-Marta Solberg som ny leder av valgkomiteen.

NA24 - din næringslivsavis

I går ettermiddag bestemte Jens Stoltenberg og Ap-ledelsen seg for å ta debatten om hvorvidt Gerd-Liv Valla skal lede valgkomiteen på sentralstyremøtet i dag.

LES MER: D-dag for Valla

SMS om dagsorden
Tekstmeldingen fra den mektige partisekretæren Martin Kolberg lød:

«Til sentralstyret. I tillegg til de sakene som allerede er satt opp til morgendagens møte, kommer nå også innstillingen til landsstyret om valgkomité opp til behandling. Partiledelsens innstilling legges frem på møtet. Mvh. Martin».

Flertall for vraking
Et betydelig flertall av fylkeslederne skal ifølge avisen ønske å vrake Valla. Den formelle begrunnelsen har vært at det er unaturlig at lederen av valgkomiteen også er kandidat til partiets sentralstyre. Men denne begrunnelsen blir sett på som vikarierende blant både politiske observatører og Aps egen politikere.

Voksende misnøye mot Valla i Ap og debatten om Vallas lederstil, ligger bak prosessen som resulterer i en betydelig svekkelse av LO-lederens makt over Arbeiderpartiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere