NA24.no

Valla slakter Yssen

Sist oppdatert:
LO-leder Gerd-Liv Valla hudfletter Ingunn Yssen i nytt notat. Les det her.

Fredag ettermiddag kom LO med sitt forsvarsbrev mot Ingunn Yssens harde beskyldninger. Yssen sa opp sin stilling som internasjonal sekretær i LO denne uken og gikk til frontalangrep på Gerd-Liv Valla sin lederdstil. Nå slår Valla tilbake.

Les hele Vallas redegjørelse

Gerd Liv Valla hevder i brevet at Ingunn Yssen ikke leverte godt nok som avdelingsleder, hun fikk flere signaler fra internasjonal avdeling at avdelingsleder ikke ivaretok arbeidet godt nok.

NA24 - din næringslivsavis

Blant annet ble det, ifølge redegjørelsen fra Valla, gitt uttrykk for at Yssen ikke hadde lest de dokumentene medarbeiderne hadde lagt frem.

- Avdelingens nestleder ga i en samtale med meg uttrykk for sterk bekymring for leders stadige fravær og manglende oppfølging denne våren, og for at dette var slitsomt, hevder Valla.

Høyt sykefravær
Yssen hadde et høyt sykefravær, og Valla tok kontakt med henne om dette. I en av de to LO-toppenes samtaler i mai svarte Yssen at hun ble syk av å være i LO. Da ga LO-lederen uttrykk for at hvis det var tilfelle, måtte noe gjøres i forhold til hennes jobbsituasjon og hun måtte tenke gjennom om dette var en jobb som passet for henne.

- Hun ga da uttrykk for at hun hadde problemer på avdelingen. Hun mente blant annet at internasjonal sekretærs oppgaver av og til ble overtatt av nestkommanderende, skriver Valla.

Yssen sa til sjefen sin at hennes oppgaver av og til ble overtatt av nestkommanderende, hvorpå Valla svarte et ingen kunne overta hennes jobb.

- Samtidig er LOs ledelse avhengig av at oppgavene blir utført også ved permisjoner, fravær eller hvis det er andre grunner til at arbeidet ikke blir gjort, skriver Valla i redegjørelsen.

- Fri uten avtale
LO-ledere forteller også om forpliktelsene som LO har som arbeidsgiver og Yssen som arbeidstaker - og som leder for en viktig avdeling i LO.

- Blant annet innebærer dette å gi avdelingen og nærmeste overordnede beskjed om hvordan man ser på muligheten for å komme tilbake i jobb og hvordan arbeidet skal organiseres under fraværet. Dette har vi gjort Ingunn Yssen oppmerksom på, og sendt henne vårt IA-reglement. Vi har videre gjentatte ganger henvendt oss til Yssen om oppfølging i henhold til dette regelverket, men ikke lyktes i å få kontakt med henne, skriver Valla i redegjørelsen som er sendt til alle ansatte i LO.

Valla skriver også at Yssen gjentatte ganger har tatt fri uten å avtale dette.

- Videre vil jeg understreke at Ingunn Yssen gjentatte ganger har tatt fri uten å avtale dette med sin nærmeste overordnede. Dette føyer seg inn i rekken over ulike hendelser der hun har tatt seg til rette uten å følge våre retningslinjer/praksis, skriver Valla.

- Ikke utført sitt arbeid på en tilfrestillende måte
I brevet skriver Valla som en konklusjon at de ikke på noen måte kan se at LO sin ledelse har behandlet Yssen dårlig.

- Ingunn Yssen og jeg hadde arbeidet tett sammen og hun visste – og vet – at jeg stiller store krav til meg selv og til mine medarbeidere. Det er forutsetningen for at LO skal være den kraften LO er i det norske samfunn, skriver Valla og fortsetter:

- Det faller på sin egen urimelighet at jeg – som ønsket Ingunn Yssen inn i LO som medarbeider, skulle frata henne ”makt og myndighet”, slik vi leste i et avisoppslag. Ingen har tatt fra henne oppgaver, men hun har dessverre ikke utført sitt arbeid på en tilfredsstillende måte. LOs ledelse er samstemte i dette spørsmålet, skriver Valla i redegjørelsen.

- «Hurra Valla!»

Mens Valla var justisminister i 1997 var Yssen hennes statssekretær, etter at hele korpset til Valla hadde sluttet i sine jobber. Yssen var derfor godt kjent med Vallas lederstil. Dette tar også Valla opp i brevet som i dag ble send Yssens advokat – og i redegjørelsen som ble sendt til LO sitt sekretariat og ansatte.

- Til slutt vil jeg nevne en kuriositet: I forbindelse med saken vises det til min tid som justisminister i 1997. Den 2. september hadde Olav Versto en artikkel i VG, hvor han på en ganske grundig måte viste til at problemene i Justisdepartementet i 1997 ikke kunne tilskrives Justisministeren. Samme dag hadde jeg en telefonsamtale med Ingunn Yssen. Hennes kommentar var: «Hurra Valla, endelig kommer sannheten for en dag.», avslutter Valla.

Ingunn Yssen hadde ikke tid til å kommentere notatet fra Valla da Nettavisen var i kontakt med henne fredag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere