*Nettavisen* Økonomi.

Valla uten selvinnsikt

Gerd-Liv Vallas avgang bekrefter at hun mangler selvinnsikt.

09.03.07 23:25

(NA24-KOMMENTAR): Detaljene i rapporten til det såkalte Fougner-utvalget er ikke kjent, men konklusjonen er offentlig. Den er helt ødeleggende for en LO-leder.

Utvalget mener Valla har brutt Arbeidsmiljølovens forbud mot trakassering og utilbørlig oppførsel. Videre mener utvalget blant annet at LO har mangelfulle rutiner for å håndtere konflikter og trakassering og at flere LO-ansatte har brutt lovens plikt om å varsle verneombud eller arbeidsgiver om episodene.

Utvalget sier langt på vei at Valla ikke har snakket sant. «Etter utvalgets syn er Vallas forklaring dels preget av begrenset innsikt i, og forståelse av, hvordan hennes adferd påvirker andre, og dels av et forskjønnet bilde av hva som faktisk har skjedd.»

Da saken sprakk, gikk som kjent Valla umiddelbart ut og sa at det var Ingunn Yssens beskyldninger som ikke hadde «rot i virkeligheten».

Klikk på bildet for å forstørre.

Valla langer ut mot utvalget, som har «oppfordret til sladder» og som legger seg på en linje som innfører et «konfliktforbud» på arbeidsplasser.

Det er vel ingen som hadde ventet at Valla plutselig skulle vise selvinnsikt og ydmykhet, men i det minste bekrefter dette hvorfor saken er håpløs for en LO-leder.

Liv og lære
I dag har til og med gamle blazerkledde ingeniører motvillig lært seg hva HMS står for. De gjennomfører medarbeidersamtaler, og de forstår at de skal si «gratulerer» når kvinnelige nøkkelmedarbeidere forteller at de er gravide.

Men Valla står igjen i en gammeldags kultur preget av hersketeknikker og frykt. Får man ikke lov å trakassere medarbeidere til gjentatte gråteepisoder og sykemelding, så er det «konfliktforbud». Blir det tatt initiativ for å kartlegge arbeidsmiljøet, er det «sladder».

Ja, det finnes åpenbart arbeidsplasser i Norge hvor situasjonen er like ille og verre. Men de fleste begriper at man må kunne forvente en annen standard av LO enn av et tilfeldig bilverksted eller gatekjøkken. Dette er tross alt Norges største arbeidstagerorganisasjon. Forskjellen mellom liv og lære er enorm.

Ikke bare Valla
Selv om saken er verst for Valla, er den slett ikke bra for resten av LO-ledelsen heller. Hvorfor var det ingen som tok tak i saken før? Hva sier det om kulturen i LO?

Utvalgets konkluderer jo med at flere LO-ansatte kan ha brutt lovens plikt om å varsle om trakassering. Det vitner om feighet og frykt, og vil klebe ved dem som nå skal overta i LO-ledelsen.

Politikk og maktspill
Vallas støttespillere vil garantert fortsette å si at dette dreier seg om politikk og maktkamp. Og selvsagt har saken en politisk side. Men det hadde ikke vært noen sak hvis den ikke også hadde en menneskelig, etisk og arbeidsrettslig side.

Gerd-Liv Valla har mistet all troverdighet som frontfigur for arbeidstagerrettigheter i en moderne verden. Det hadde nok mange i LO innsett lenge før Fougner-rapporten kom.

Her kan du lese rapportens sammendrag og konklusjoner

Are Slettaner tidligere leder for TV 2 Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Houston, USA, og skriver blant annet daglige kommentarartikler. Her kan du lese de siste kommentarene:

Pressens losjevesen
Vil vi ha kvinnelige toppsjefer?
Barnelærdom om barnehager
Gratis lunsj i årevis
Latterlige journalister
Hu og hei på Oslo Børs
Mørkemann avlyser lønnsfesten
Ai, for en herlig kalddusj
En mine under børsen
Nå kan du investere i frihet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.