NA24.no

Vallas lege til motangrep

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Gerd-Liv Vallas lege går til motangrep på sentrale politikere, og sier Vallas problemer er så store at hun kan bli ufør.

Gerd-Liv Vallas lege, Odd Arne Daljord, ved NIMI reagerer på at sentrale politikere som Erna Solberg og Bjarne Håkon Hanssen har uttalt seg om Vallas sykemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg skjønner ikke hvordan de kan gjøre det. Det er bare jeg som sitter på de detaljerte informasjonene om hennes tilstand, sier Daljord, og mener at Solberg og Hanssen stigmatiserer en pasient.

Daljord sier at Valla ikke har en ordinær ankelskade, og mener at det ikke er hjernen hennes det er noe i veien med. Derfor kan Valla skrive bok, men ikke jobbe, sier legen.

Erna Solberg avviser motangrepene fra Daljord momentant.

- Mitt poeng er at vi kan ikke ha andre regler for Kong Salomo enn Jørgen Hattemaker. Hvis Valla skriver bok, må hun ta det opp med lege, NAV og arbeidsgiver. Hvis hun har gjor det, er det helt greit. Men det er ikke opp til legen og hennes å vurdere om dette er i stid med sykelønnsordningen. Det er et firepartssamarbeid. Det forventer jeg at han som lege setter seg inn i, og LO som arbeidsgiver setter seg inn i, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Hanssen sier han uttalte seg kun på generelt grunnlag, og ikke knyttet til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere