NA24.no

Valuta ga gevinst for Intex

Valutagevinst reddet overskudd hos selskapet.

Gruveselskapet Intex har hatt lav aktivitet i løpet av andre kvartal. Det vises også i resultatregnskapet for perioden. De venter fortsatt på å få ferdigstilt en lønnsomhetsstudie, samt tillatelser for Mindoro-prosjektet.

NA24 - din næringslivsavis

I andre kvartal hadde de ingen driftsinntekter, og fikk et driftsresultat på 2,5 millioner dollar i minus. I samme periode i fjor hadde de et driftsresultat på minus 3,5 millioner dollar. En valutagevinst på 3,2 millioner dollar sørget for at resultat før skatt ble positiv på 1,4 millioner dollar. I andre kvartal i 2008 lå resultat før skatt på minus 3,6 millioner dollar.

- 2009 blir et avgjørende år for Intex Resources. Så langt har aktivitetene og resultatene i første halvår vært i samsvar med plan og budsjett. Det er fortsatt selskapets ambisjon å ferdigstille den teknisk/økonomiske lønnsomhetsstudien og innhente nødvendige tillatelser for prosjektet i løpet av året. Konsernet har en kapitalbase som gjør det i stand til å nå sine mål, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 38,5 millioner dollar i kontanter og bankinnskudd. De har ingen rentebærende gjeld.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere