NA24.no

Valutasmell for Eidesvik

Solid dollarsmell i fjerde kvartal.

Eidesvik Offshore gikk på et durabelig valutatap i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på minus 542,9 millioner kroner, sammenlignet med minus 38,9 millioner kroner i samme periode året før.

Dette skyldes urealisert valutatap på lån og valutaterminkontrakter i dollar, samt verdifall på fastrentekontrakter. Selskapet skriver at det den totale virkningen av styrkingen av dollar er positiv for konsernet.

Den sterkere USD medfører betydelig økning av den del av driftsinntektene som ikke medgår til betjening av renter og avdrag, eller er forhåndssolgt til faste kurser. En høy USD kurs vil over tid medføre en styrking av økonomien i Eidesvik Offshore ASA konsernet.

Driftsinntektene endte på 295,4 millioner kroner, som utgjør en økning på 46 prosent fra 202,8 millioner kroner i samme periode i 2007. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var på 141,9 millioner, mot 62,6 millioner kroner. Dette er det høyeste i Eidesviks historie i et kvartal når en ser bort fra salgsgevinster.

Det ordinære driftsresultatet endte på 79,1 millioner kroner, mot 13,4 millioner kroner i samme periode i 2007.

- Det er gledelig å kunne konstatere en ytterligere økning av resultatene i fjerde kvartal. Vi har nå lagt bak oss et godt driftsår. Utsiktene for 2009 er gode med basis i en kontraktsdekning på 92 prosent for selskapets flåte i 2009, sier administrerende direktør Jan Fredrik Meling.

Basert på denne kontraktsporteføljen forventer selskapet en økning både i omsetning og driftsresultat i 2009, sammenlignet med 2008.

Styret foreslår at det utbetales utbytte for 2008 på 0,50 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere