*Nettavisen* Økonomi.

Valutasmell for PA Resources

Oljeselskapet PA Resources fikk merke den kraftig dollarstyrkingen i tredje kvartal.

Det svenske oljeselskapet PA Resources som er notert på Oslo Børs la onsdag morgen frem rapproten for tredje kvartal. Den viste rekordstore inntekter, men økte urealiserte valutatap og økt skattesats gjorde et kraftig innhogg i bunnlinjen.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet senker også sin guiding for oljeproduksjonen resten av året noe i forhold til forrige prognose.

Senker guiding
PA Resoruces gjentar at de forventer en produksjon for resten av 2008 på mellom 16.000 og 21.000 fat per dag, men kutter setningen fra tidligere guiding om at produksjonen forventes å ligge i den øvre enden av dette intervallet ved utgangen av året.

Produksjonen for oktober forventes å havne i området 14.000 til 15.000 fat per dag.

Samtidig opprettholdes målet om at produksjonen i løpet av 2011 skal komme opp på et nivå på 50.000 fat per dag.

Valutasmell
Som følge av at PA Resources fører sine regnskaper i svenske kroner har den voldsomme styrkingen av den amerikanske dollaren slått negativt ut i finansregnskapet. Lenger oppe i regnskapet har PA Resources hadde en positiv effekt av den stigende dollaren, som har kompensert noe for den fallende oljeprisen gjennom tredje kvartal.

Driftsinntektene endte på 888 millioner svenske kroner, opp fra 775 millioner i samme periode i 2007. Driftsresultatet økte samtidig fra 422 millioner i tredje kvartal i fjor til 551 millioner i årets høstkvartal.

Finanspostene ble derimot gjort opp med minus 283 millioner kroner, som ga et resultat før skatt på pluss 267 millioner, mot pluss 456 millioner i samme periode i fjor. Skattekostnaden økte samtidig fra 124 i tredje kvartal 2007 til 209 i årets tredje kvartal.

Dette førte til at nettoresultatet endte på svake 57,8 millioner kroner, mot pluss 331 millioner i samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.