NA24.no

Valutatap for Intex

Nye underskudd fra gruveselskapet.

Gruveselskapet Intex Resources må fortsatt vente på inntektene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet der Jens Ulltveit-Moe er hovedaksjonær la frem et underskudd på 3,6 millioner dollar i andre kvartal. I samme periode året før hadde de et resultat som viser et overskudd på 0,3 millioner dollar.

- Underskuddet knytter seg i det vesentligste til administrative kostnader og omregningseffekter. De administrative kostnadene i Norge er på nivå med 2007-kostnadene, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Det er særlig forhold knyttet opp mot en svakere dollar som drar resultatet nedover.

Intex opplyser at de også jobber med å finne en løsning på ulovlige lån som er gitt til Crew Gold gjennom selskapene Nalunaq Gold Mine A/S og Nanortalik I/S. De ønsker å få til avtaler som er i overensstemmelse med allmennaksjeloven og prøver også å etablere tilfredsstillende betingelser for tilbakebetaling av øvrige mellomværender, men dette arbeidet har fortsatt ikke resultert i endelige avtaler.

Selv om partene er i dialog gjør Intex det klart at de er villig til å gå til rettlig inndrivelse.

De ulovlige lånene til de grønlandske selskapene utgjør rundt 12 millioner dollar, men det er usikkerhet knyttet til realisasjon av fordringenes nominelle verdi. Intex har foreløpig ikke gjort noen avsetninger i regnskapet i forbindelse med dette pr 30. juni 2008

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere