*Nettavisen* Økonomi.

Vanessa Rudjord kastet ut fra prisutdeling

RAPPER BILDER: Tidligere Costume-redaktør Vanessa Rudjord. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Hevder eksredaktøren tar bilder fra internasjonale billedbyråer uten tillatelse for å bruke dem på egen blogg.

13.11.15 09:23

I flere blogginnlegg har den tidligere Costume-redaktøren brukt bilder uten tillatelse på forhånd. Det skriver Dagens Næringsliv.

Vixen Blog Awards har derfor besluttet å kaste ut Rudjord fra konkurransen på grunn av brudd på diverse fotorettigheter.

– Jeg visste ikke at jeg var vurdert til denne prisen en gang. Jeg var selv og delte ut en pris på arrangementet ifjor. Blir jeg ikke nominert i år kan jeg sikkert komme sterkere tilbake neste år, skriver hun til Dagens Nærsingsliv.

Det er Ida Enarsdóttir som er leder for bloggprisen.

– Vi vil slå hardt ned på både brudd på opphavsrett og manglende merking av annonser, sier hun og forteller at vinnerne vil bli grundig sjekket før de blir tildelt prisen.

Rudjord har fått mye kritikk

Vanessa Rudjord jobbet som redaktør for motemagasinet Costume i ni år før hun valgte å si opp sin stilling. Hun har måttet tåle mye kritikk gjennom sine ni år som redaktør i magasinet, blant annet da hun brukte 18 sider på bikinikolleksjonen til sin venninne, Jenny Skavlan og da hun rett før salget av sin egen leilighet brukte åtte sider av interiørdelen i magasinet til å vise den frem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vanessa Rudjord la ut leiligheten sin for salg på Finn.no kort tid etter at hun viste den frem over åtte sider i magasinet hun var redaktør for. Foto: Famsimile Costume/Finn.no

Den gang sa generalsekretær i Norges presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, til Side2, at hun ikke ville anbefale andre å gjøre det samme som Rudjord.

- Dette er litt tosidig. På den ene siden er det av interesse for mange å se hvordan Vanessa Rudjord bor, derfor er ikke en slik sak uten redaksjonell verdi. Og det at en artikkel har reklameverdi betyr ikke at det er brudd på Tekstreklameplakaten. Samtidig er det er jo unektelig spesielt at en redaktør bruker sin egen publikasjon til slik promotering, sier Stavrum, og legger til at det ikke er mange andre som ville gjort det.

- Og jeg ville heller ikke anbefalt det, fordi det er ekstremt lett å sette spørsmålstegn ved et slikt valg av redaktøren, sa Stavrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag