NA24.no

Vanlig influensa dreper flest

Sist oppdatert:
Verden har hysteri om fugleinfluensa mens den vanlige formen tar livet av tusener av mennesker bare i Danmark.

I 2005 døde 71 mennesker over hele verden av fugleinfluensa. Samtidig døde mellom 1.000 og 2.000 dansker av vanlig sesonginfluensa, skriver Politiken.dk.

- Det dreier seg om eldre mennesker. Dessuten er det en overdødelighet av mennesker med kroniske lidelser. Det er ikke unge, friske mennesker som mister livet av den vanlige formen for influensa, sier dr. Kåre Mølbak fra Epidemiologisk Institut i Danmark.

Han mener det er viktig at man aldri glemmer hvor stor utslagseffekt det kan ha hvis mennesker over 65 år ikke vaksineres mot vanlig influensa. Han sier også at hysteriet rundt fugleinfluensaen kan skyldes at dette ville få katastrofale følger rundt den store industrien fuglehold til matbruk er over hele verden.

I forhold til det enorme antallet fugler som er smittet av fugleinfluensa, er det få mennesker som har fått sykdommen, mener Mølbak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere