– Av de snaut 100.000 leiligheten som vi er forretningsfører for, har 2.500 fått eiendomsskatt i år. For de aller fleste dreier det seg om beskjedne beløp på noen hundrelapper, sier konserndirektør Morten Aagenæs i Obos til Aftenposten.

– Jeg må forklare dem at ingen i Obos-leiligheter vil få eiendomsskatt, uttalte Raymond Johansen til VG etter å ha vært rundt og banket på dørene til potensielle velgere under valgkampen i 2015.

Gunnar Stavrum: Skattebløff fra Oslo Ap

Byrådet anslo at eiendomsskatten ville omfatte 22 prosent av byens boliger, men selv med forsiktige anslag av fremtidig prisvekst, viser Aftenpostens beregninger at halvparten av byens eiendommer vil få eiendomsskatt i 2019.

Byrådet er ikke innstilt på å endre reglene, sier finansbyråd Robert Steen (Ap)

– Vi har gjort akkurat det vi sa vi skulle gjøre, og det Raymond Johansen var helt tydelig på i valgkampen, nemlig å innføre en moderat eiendomsskatt med bunnfradrag på 4 millioner kroner med skattesats på bolig på 2 promille i 2016, som går opp til 3 promille fra 2017 og ut perioden. Eiendomsskatten er blitt og fordeler seg som vi forespeilet i valgkampen, skriver Steen.

Les også: Dette må byrådene selv betale i eiendomsskatt

På spørsmål om bunnfradraget bør heves svarer han:

– Dette er ikke en aktuell problemstilling nå.

Eiendomsskatten gir kommunen 266 millioner kroner ekstra inntekter i år. (©NTB)