NA24.no

Vanskelig og dyrt blir enkelt og billig

(VFF)
Sist oppdatert:
Nordic Bond Pricing vil gjøre det enkelt og billig å finne prisen på populært investeringsvalg.

Verdipapirfondenes forening (VFF) og Norsk Tillitsmann starter nytt selskap for å effektivisere verdifastsettelsen av obligasjoner. Det skriver VFF tirsdag.

Verdipapirfondens forening og Norsk Tillitsmann etablerer nå selskapet Nordic Bond Pricing, for å publisere uavhengige priser på obligasjoner.

I dag må aktører som trenger markedsverdier på obligasjoner, for eksempel verdipapirfond og pensjonskasser, selv utarbeide slike priser på verdipapirer som ikke alltid omsettes daglig. Dette er komplisert og dyrt.

- Norsk Tillitsmann har 20 års erfaring som tredjepart i rentemarkedet, og vi mener dette er et viktig skritt for ytterligere å effektivisere og profesjonalisere dette markedet, sier Ragnar Sjoner, adm. direktør i Norsk Tillitsmann. Han påpeker at denne typen tjenester finnes i mange andre land.

Det norske obligasjonsmarkedet har vokst kraftig de senere årene og markedet for foretaksobligasjoner er det mest utviklede i Norden. Det er ventet ytterligere vekst, blant annet fordi økte kapitalkrav for bankene vil innebære at en større andel av finansieringen av næringslivet vil foregå ved at bedriftene utsteder obligasjoner.

- Etableringen av Nordic Bond Pricing vil forenkle hverdagen for våre medlemmer og virke betryggende på alle investorer, sier adm. direktør Lasse Ruud i Verdipapirenes forening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere