Vant 90 millioner på nettspill – dømt til å betale 25 millioner i skatt

Jackpotvinner Magnus Engevik, her sammen med sin advokat Cecilie Amdahl som også representerer spilloperatøren Betsson. I en fersk dom slås det fast at han må betale skatteregningen på 25 millioner.

Jackpotvinner Magnus Engevik, her sammen med sin advokat Cecilie Amdahl som også representerer spilloperatøren Betsson. I en fersk dom slås det fast at han må betale skatteregningen på 25 millioner. Foto: Olav Sundvor

Magnus Engevik fra Os tapte i retten.

10.07.15 19:16

(BA.no): Magnus Engevik (24) ble millionær over natten for fire år siden da han vant mer enn 90 millioner kroner på casinospill på nett.

– Jeg slutter med gambling nå. Jeg har fått maks ut av det, sa Engevik til BAetter storgevinsten.

Han oppga premien i selvangivelsen, slik man er pliktig til, og året etter hadde han den niende høyeste inntekten i landet.

LES OGSÅ: Magnus vant 90 millioner. Så kom smellen

Skatteetaten krevde 25 millioner av gevinsten i skatt, noe Engevik og hans advokater, som også representerer spillselskapet Betsson Services Ltd, er uenige i.

De mener vinnere av utenlandske nettspill må få skattefrihet på samme måte som spill fra Norsk Tipping.

Skatteetaten avviste klagen, og da havnet saken i rettssystemet.

– Diskriminerende

Under rettssaken, som gikk i Bergen tingrett i begynnelsen av juni, argumenterte advokatene for at skattleggingen av premier fra utenlandske spill er diskriminerende og i strid med EØS-reglene.

Skatteetaten har argumentert med at Norsk Tipping bruker mye av overskuddet på allmennyttige formål, i motsetning til kommersielle aktører som har andre interesser.

Betssons advokater mener overskuddsanvendelsen ikke er relevant og at den ikke er begrunnet eller klargjort i loven. Attpåtil bruker Betsson også en del penger på allmennyttige formål.

Bergens Tidende skriver at tingretten i en fersk dom slår fast at Engevik må betale skatt på gevinsten.

Pengene har han betalt inn, men hadde han fått medhold hadde 24-åringen fått 25 millioner tilbake.

Det er ifølge BT ikke kjent om Engevik velger å anke dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.