NA24.no

Vant mot hobby-investor

Sist oppdatert:
Økokrim vant i den kontroversielle saken mot hobbyinvestoren Jan Brekke.

Hobbyinvestoren Jan Brekke var tiltalt for innsidehandel i Otum-aksjen av Økokrim. Saken ble først avvist av tingretten, mens lagmannsretten senere ga Økokrim medhold. Nå er dommen mot Brekke rettskraftig, etter at Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste anken fra Brekke.

Årsaken til innsidesiktelsen var at Brekke skal ha presentert innsideopplysninger om en avtale Otrum skulle inngå. Brekke kjøpte før avtalen ble kjent, og solgte etter at den ble meldt over børssystemet til Oslo Børs.

Brekke ble tiltalt av Økokrim for innsidehandel etter at han i avhør hadde vedkjent at han hadde hørt om en avtale som skulle komme. Brekke handlet aksjer i Otrum før avtalen ble publisert, og solgte med gevinst etter avtalen ble allmenn kjent.

Spørsmålet retten tok stilling til var om Brekke hadde benyttet seg av innsidekunnskap, eller om han bare tok del i den rykte- og spekuleringsflom som herjet rundt selskapet i Arendal.

Samlet satt investoren igjen med en fortjeneste på like over 40.000 kroner. For dette før investoren en straff på 21 dager i fengsel. I tillegg til dette dras inn 29.149 kroner.

Hverken Økokrim eller Jan Brekkes advokat, John Chr. Elden, var tilgjengelig for kommentar fredag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere