Gå til sidens hovedinnhold

Vant TV-kvelden med Anne-Kat.

- Det var kanskje litt «reunion» stemning i lokalet, sier TV-ekspert.

Fredag gjestet Anne-Kat. Hærland «Nytt på nytt», og det kan virke som om hennes tilstedeværelse ga programmet en seer-boost.

Hele 1,085 millioner seere fikk med seg sesongens sjette program, noe som ga «Nytt på nytt» en seerandel på 63,9 prosent. Dette er sesongbeste for NRK-programmet, som nok en gang troner på toppen av ukesstatistikken over seere.

- At «Nytt på Nytt» er det mest sette programmet i uke 42 er jo ikke overraskende, det skjer hver uke. At seertallene nå gikk til årsbeste kan naturligvis skyldes at Anne-Kat var en av gjestene. Det var kanskje litt «reunion» stemning i lokalet, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen NA24.

Anne-Kat. var selv fast paneldeltaker i «Nytt på nytt» i perioden 1999 til 2007, og hun høstet også publikumsprisen under Gullruten i 2007.

I 2012 sluttet hun i NRK og gikk til TVNorge, hvor hun fikk sitt eget talkshow. Programmet slet imidlertid med lave seertall, og foreløpig er ingen oppfølger til den første sesongen blitt meldt.

Oppgang for Thomas og Harald
Et program som det har blitt laget mange sesonger av, er «Senkveld med Thomas og Harald» - som så dagens lys i 2003.

Numme og Rønneberg har imidlertid slitt med seeroppslutningen den siste tiden, men maktet i likhet med flere andre programsatsinger å tiltrekke seg flere seere enn uken før.

TV2 opplyser om at 677.000 fikk med seg siste del av programmet, mens talkshowet i snitt hadde 646.000 seere. Dette er opp fra 534.000 uken før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seerrekord for «Stjernekamp»
Bedre gikk det også for «Skal vi danse» i forrige uke, som dro 642.000 seere til skjermen lørdag kveld.

- Seertiden øker gjerne utover høsten, så utviklingen denne uken følger egentlig bare i historiske fotspor. Dog var det ganske betydelig denne uken, og noe av dette skyldes at regjeringspostene ble vedtatt, slik at nyhetssendingene hadde mange seere gjennom uka, sier Wiberg, på spørsmål om hvorfor mange av programmene hadde høyere oppslutning denne hlegen sammenlignet med tidligere i sesongen.

TV2 sier de er fornøyd med at det går oppover.

- Det er veldig gøy at TV 2 øker både fredag og lørdag, og så må vi jo nesten si at det er godt å se at det var god oppslutning om TV-aksjonen på NRK1 på søndag. Og like hyggelig selvsagt å se at «Farmen» klarer seg så bra samtidig med en så sterk og viktig institusjon, sier Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV 2.

Det er allikevel NRK som vinner TV-kampen også lørdag.

Også «Stjernekamp» satte seerrekord denne uken. Med sine 765.000 seere hadde de en markedsandel på 50,2, prosent. «Skal vi danse» hadde til sammenligning en markedsandel på 39,9 prosent.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken