*Nettavisen* Økonomi.

Vanvittig pris på vann

Dette vannet gir begrepet «dyre dråper» nytt innhold. Hva tror du det koster?

20.10.07 12:38

Hotellet Claridge's i London etablerer nå sin egen vannliste, sammen med en rikholdig vinliste. Hele 30 forskjellige vannsorter fra rundt om i verden skal presenteres i listen, og den dyreste har en prislapp per liter på hele 50 pund, eller drøyt 600 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder Decanter.com.

Les mer: Folk i Oslo bekymret for parasittene

Vannet som skal presenteres av hotellet er hentet inn fra alle verdens hjørner, blant annet fra Tai Tapu vulkanen på New Zealand, Hawaii og Nilgirisfjellene i India.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den dyreste flasken vil være en 42 centiliters flaske med navnet 420 Volcanic fra New Zealand som koster svimlende 21 pund. Literprisen blir dermed 500 pund.

Les mer om det eksklusive vannet her (NA24 tar ikke ansvar for ekstert innhold)

Pavens favorittvann
Det blir også servert «Cloud juice» (sky-juice) fra Australia som koster 12 pund for literen samt dansk vann som antas å være fra isalderen. Også pavens favorittvann, italienske Fiuggi, vil man kunne kjøpe til den nette sum av 9 pund literen.

Eksterter vil også rådgi hotellets gjester om hvilket vann som passer bra til de forskjellige rettene, men Decanter kan røpe at vannet Finè fra Shuzenji i Japan har en svakt søt smak og skal være perfekt til sushi.

Springvann best?
Men man kan også få en mugge med vann fra London, eller springen. Og det trenger ikke være et dumt valg. Da Decanter hadde blindtesting av vann i 1999 kom nemlig dette vannet opp som en vinner.

- Vårt vann er av høyeste standard og koster under en tiendedel av en penny per liter, sier en talsmann for Thames Water til Decanter.

Etter en fuktig (og dyr) kveld på byen er kanskje ikke en flaske vann til 500 kroner det første man tenker på....

Men det finnes også dyrere vann i verden. Mer om det kan du lese her: Verdens dyreste vann

Hva er det dyreste vannet du har drukket - og hva er best? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.