Var klar for å ta til motmæle

Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

Avdøde Trond Kristoffersen var bare noen uker unna ankesaken hvor han skulle kjempe i 70 dager for å bli renvasket.

04.09.13 09:02

- Det var blitt besluttet full ankeforhandling, bekrefter advokat John Christian Elden, som 4. november skulle møte sammen med sin nå avdøde klient i Eidsivating lagmannsrett, skriver Finnmark Dagblad.

I flere år har Trond Kristoffersen, som døde i slutten av forrige uke, kjempet for å få saken sin gjenopptatt og belyst på nytt i retten.

Les også:Trond Kristoffersen er død

Det er satt av 70 dager til rettsforhandlingene i Finance Credit-saken, men hva som skjer nå med ankesaken, kunne ingen gi noe svar på tirsdag.

- Den videre prosessen i straffesaken er noe uavklart, sier Elden, som ikke legger skjul på at hammerfestingen var klar for å ta til motmæle og kjempe mot anklagene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Bjørn Egil jakobsen (Finnmark Dagblad)

- Trond Kristoffersen døde som tiltalt, men ikke som en domfelt person. Med mindre det skulle bli avsagt en fellende dom mot hans dødsbo, er han derfor å regne som uskyldig, påpeker advokat John Christian Elden.

I 2002 kom selskapet Finance Credit, Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud i søkelyset for det som senere har blitt omtalt som norgeshistoriens største bedragerisak.

De to ble i 2003 dømt til henholdsvis ni og sju års fengsel. Kristoffersen har siden kjempet for å få saken gjenopptatt.

I januar i år fikk Kristoffersen endelig beskjed om at han fikk saken sin gjenopptatt.

Foto: (Finnmark Dagblad)

Les flere saker i Finnmark Dagblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag