Varaordføreren varslet - mange visste

Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

Tor Woldseth (Frp) og flere politikere diskuterte korrupsjonstipset på gangen.

14.10.13 09:47

Det var etter en diskusjon på gangen i rådhusets øverste etasje, mellom flere politikere, at byrådsleder Monica Mæland og kommunaldirektør Robert Rastad innkalte varaordfører Tor Woldseth til et møte.

Deretter gikk byrådslederen og kommunaldirektøren til politiet med korrupsjonstipset.

Artikkelen er levert av Bergensavisen

- Hørt beskyldninger før
Tor Woldseth sto i dagens papir-utgave av BT frem som varsleren av saken som foreløpig har endt med at Jan Sverre Stray (H) og to forretningsmenn sitter varetektsfengslet siktet for grov korrupsjon.

Til BA sier han at han, i egenskap av å være folkevalgt, flere ganger tidligere har hørt folk beskylde andre for både det ene og det andre.

- Men oftest har jeg tenkt at de har bare ønsket å markere seg, og at de har vært forbanna. Denne gangen følte jeg at det kunne ligge noe i beskyldningene, sier Woldseth.

- Det er grusomt
Han viser til at politiet nå håndterer saken og vil ikke kommentere fra hvilket hold han fikk informasjonen, hvordan den tilfløt ham, hvem informasjonen gjelder, eller om han hadde noen navn å gi til politiet. Det er noen uker siden Woldseth avga en vitneforklaring hos dem.

- Hvordan reagerer du på at informasjonen du ga nå har ført til at tre er fengslet, derav en politikerkollega av deg?

- Jeg reagerer på lik linje med resten av det politiske miljøet. Det er grusomt, slettes ikke kjekt og det er åpenbart at politiet tar det veldig alvorlig.

Jan Sverre Stray sin forsvarer, Rolf Knudsen, har tidligere sagt at Stray nekter straffskyld. Pengeoverføringen på 100 000 kroner fra de to medsiktede forretningsmennene sitt selskap til Vennebyen, som Stray tidligere administrerte og fremdeles er deleier i, skal Stray ha beskrevet som uproblematisk sponsing.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag