*Nettavisen* Økonomi.

Varm august krympet inntektene til Gjelsten-selskap

Bjørn Rune Gjelstens Kid ASA tjente mindre i tredje kvartal sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Svakere fra tekstil- og interiørkjeden i tredje kvartal.

26.10.15 09:44

Bjørn Rune Gjelstens Kid ASA tjente mindre i tredje kvartal sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Fallet i omsetningen på 2,4 prosent til 288 millioner kroner skyldes hovedsakelig været, melder tekstil- og interiørkjeden mandag.

- Andre halvår er det sesongmessig viktigste i form av salg grunnet skolestart i August og julesesongen i desember. Inntektsfallet i tredje kvartal var i helhet drevet av en svak august, hvor forbrukerne ikke besøkte shoppingsentrene på grunn av uvanlig varmt vær, etter en kald juni og juli, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Lønnsomheten, målt ved bruttomarginen, ble i tillegg påvirket av sterke dollar mot krone, ettersom rundt 90 prosent av varekjøpene skjer i dollar.

Lenger ned i regnskapet falt driftsresultatet til 39,7 fra 56,2 millioner kroner, mens nettoresultatet var ned til 28,2 fra 34,2 millioner kroner.

I oktober kan imidlertid Kid vise til bedring, med inntekter som er 9,9 prosent høyere enn i oktober i fjor.

Tekstil- og interiørkjeden Kid ASA har søkt notering på Oslo Børs. Etter et aksjesalg i forbindelse med noteringen, er planen at handelen i aksjen skal begynne 30. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.