NA24.no

Varmen redder kinoåret

Sist oppdatert:
James Bond og det mørke mildværet redder året for Oslo kinematografer.

Mørke tider for folk flest, betyr lysere dager for kinodriften. Hele november har det klinget lystig i kassene på kinoene.

NA24 - din næringslivsavis

- I hele november har det gått veldig bra på kino. Vi har hatt gode filmer, det er mye på grunn av de gode filmene, men også på grunn av været og mangelen på snø. Folk trenger sånn i mørket, de vil gjerne flykte litt og ha det hyggelig sammen, sier filmsjef Christin Berg i Oslo kinematografer til NA24.

Slik ser kinotoppen ut akkurat nå
1. Casino Royale
2. Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan
3. Happy Feet
4. Babel
5. The Departed

Det går mye bedre på Oslo-kinoene enn for bare kort tid siden.

- Det var en tung september og en tung sommer. Vi ligger ennå litt under fjoråret, da avsluttet vi året med Charlie og sjokoladefabrikken og Madagaskar, sier Berg. I år er det James Bond og Happy Feet som skal gjøre utslaget.

- Ser lyst ut
30. november var det 28.430 som hadde sett den nye Bond i sving. Det var drøyt 130.000 som kom seg på Charlie og sjokoladefabrikken. Men det er fortsatt mange dager igjen av året.

- Vi er nesten slik som vi var ifjor. James Bond er ikke halvspilt, den er stor. Det er også Happy Feet, så kommer fantasyfilmen Eragon. Det ser lyst ut, sier Berg.

Langt igjen til Ringenes Herre
Ifjor endte besøkstallet på nesten 2,4 millioner på Oslokinoene. Ifølge årsrapporten til OK har det aldri vært registrert lavere besøk. Man må tilbake til 2003 for å finne virkelig gode kinotider. Det var da den siste av Ringenes Herre-trilogien gikk sin seiersgang verden rundt.

- En slik film gir mange prosent. Man kan ikke være avhengig av enkeltfilmer. Neste år blir det stort, med Spiderman, Pirates of the Caribbean og Harry Potter. Vi er bedre rustet, sier Berg.

Topp fem for 2005
Charlie og sjokoladefabrikken (besøk 133.229) - (omsetning 8.8 mill)
Harry Potter og ildberget (besøk 87.312) - (omsetning 6.6 mill)
Madagaskar (besøk 77.524) - (omsetning 4.9 mill)
Star Wars: Episode III (besøk 72.218) - (omsetning 5.2 mill)
Der Untergang (besøk 64.528) - (omsetning 4.8 mill)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere