NA24.no

Varsel fra Generalen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den amerikanske kjempen ser lavere resultater ut året.

General Electric har justert utsiktene for kommende år. For 2008 venter de å legge frem et resultat rett over 18 milliarder dollar inkludert engangshendelser, mens vi disse holdes utenfor ser de et resultat på 19 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

For fjerde kvartal har de derimot justert ned forventningene til resultatet til å ligge mellom 0,50 og 0,52 dollar per aksje. Det er i nedre intervall i forhold til tidligere guiding på 0,50 til 0,65 dollar per aksje.

Nå vurderer de restruktureringer og andre innhugg for å få fart på kostnadsprogrammet. Med den gjeldende kredittkrisen venter de å ta kostnader på rundt 1 til 1,4 milliarder dollar etter skatt for å gjennomføre et sunt kutt.

For neste år beholder de utbytteutsiktene på 1,24 dollar per aksje, men er fast bestemt på å forbli et trippel-A-selskap. Det skal gjøres ved å kutte ned på gjeldsandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere