NA24.no

Varsel fra IT-kjempe

Sist oppdatert:
Intel klarer ikke nå sine egne mål.

Brikkeprodusenten Intel har sendt ut et resultatvarsel etter at de har fått sammenstilt de foreløpige regnskapene etter fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Blant annet venter de at omsetningen for det siste kvartalet i 2008 vil havne på 8,2 milliarder dollar. Det er en nedjustering fra tidligere guiding som lå mellom 8,7 og 9,3 milliarder dollar, og ble gitt 12. november i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Nedgangen skyldes en svekkelse i sluttbrukermarkedet og at kundene har redusert nivået på hvor mye de skal sitte inne på lagrene. Dette skjer etter at salget av PC har falt som følge av dårligere økonomiske tider.

Intel varsler nå at bruttomarginen vil ligge i nedre del av tidligere guiding som lå på 55 prosent pluss minus noen poeng.

Aksjen faller rundt 5 prosent i førhandelen.

IT-kjempen kommer til å ta avsetninger knyttet til verdifall på eierandelene i Clearwire, og fikk i fjerde kvartal et tap på mellom 1,1 og 1,2 milliarder dollar knyttet til aksjeinvesteringer. Dette er langt verre enn hva de har anslått tidligere. Intel har tidligere oppgitt et forventet tap på aksjeposter på rundt 50 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere