NA24.no

Varsel sender Wall Street ned

Sist oppdatert:
Et resultatvarsel gjør at børsene i New York faller like etter at handelen åpnet.

De amerikanske aksjeindeksene faller like etter at Wall Street åpnet. Futurene indikerte at de viktigste nøkkelindeksene ville åpne opp, men et resultatvarsel fra 3M fikk markedet til å snu ned.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones falt 0,65 prosent til 11.152,06 poeng like etter at Wall Street åpnet, mens S&P 500 er ned 0,20 prosent til 1.271,47 poeng.

Nasdaq-futuren er ned 0,63 prosent til 2.141,58 poeng.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Resultater på løpende bånd
Resultatsesongen kommer for fullt i neste uke og da får markedet en klar indikasjon på hvor godt det går med bedriftene i USA. Resultatvarsel fra 3M fikk markedet til å reagerer negativt. Selskapet melder at de ikke klarer å levere like bra resultat som ventet.

Oljeaksjer opp
De oljeaksjene relaterte aksjene stiger også etter det kraftige bykset i oljeprisen. WTI-kontraktene som er en referanseolje for oljeprisen handles til ny toppnotering på rundt 75,78 dollar fatet.

Obligasjonsrentene stiger igjen etter at de ble sendt rett ned på sysselsettingsrapporten i USA.

Flat ledighet
Sysselsettingsrapporten viser at arbeidsledighetsraten for juni ble på 4,6 prosent, mens en rate på 4,7 prosent var mediananslaget til 79 analytikere Bloomberg hadde vært i kontakt med. Det betyr at arbeidsledigheten har holdt seg flatt siden forrige måned. I februar i år var ledighetsraten på 4,8 prosent.

Rapporten forteller også at det i juni ble skapt 121.000 nye arbeidsplasser utenfor landbrukssektoren, mens det var ventet 185.000 nye arbeidsplasser i følge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere