NA24.no

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Varsko! Snart tomt for bensin

Sist oppdatert:
Landets største bensinforhandler planlegger rasjonering for kunder neste uke.

Allerede til helgen kan lagrene av bensin være tomme hos landets største bensinforhandler Statoil. Selskapet vurderer nå bensinrasjonering. Det skriver VG onsdag.

En viktig årsakene er at losbåtførerstreiken trappes opp fra i dag onsdag. Losbåtførerne i Oslofjorden har allerede har streiket siden torsdag. Det har ført til at lagringsanlegget på Sjursøya ikke har kunnet ta imot bensin.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Exxon-Mobils raffineri på Slagentangen i Tønsberg forsyner i likhet med Sjursøya østlandsområdet med drivstoff og har heller ikke kunnet ta i mot råolje på grunn av losbåtførerstreiken.

– På Sjursøya har vi lagerbeholdning av bensin til slutten av uken. Men det er klart at en langvarig konflikt kan by på utfordringer, sier pressetalsmann i Statoil Fuel & Retail Knut Hansen til VG.

Dersom streiken fortsetter vil selskapet begynne å prioritere kundegrupper som ambulanse, politi og brannvesen.

Det betyr at vanlige bilister må stille seg lenger bak i bensinkøen. Det er foreløpig ingen akutt fare for dieselbilistene, men på sikt vil konflikten også ramme dem, skriver VG.

Statoils pressetalsmann advarer mot å handle overilt og hamstre bensin.

Lovverket har klare begrensninger for hvor mye en privatperson kan oppbevare. Innendørs kan du lagre maks 10 liter. I garasje og uthus inntil 50 liter, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere