*Nettavisen* Økonomi.

Varslede oppsigelser tredoblet

Antall varslede oppsigelser og permitteringer hittil i år er tre ganger så høyt som på samme tid i fjor. Nav venter raskere vekst i ledigheten.

Fra januar til august har norske arbeidsgivere varslet om oppsigelse eller permittering av 29.960 personer. Det er flere enn i hele fjor, skriver Dagens Næringsliv.

– Tallene gjenspeiler at arbeidsmarkedet gradvis blir svakere, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav. Etaten må varsles 30 dager på forhånd når arbeidsgivere planlegger å si opp eller permittere ti ansatte eller flere. For første gang går direktoratet nå ut med disse tallene.

– Disse tallene er viktige for oss når vi skal lage prognoser og fortolke hva som skjer på arbeidsmarkedet. Dette er de beste tallene vi har i Norge på hva som er i vente, sier Åsholt.

Rundt 11.000 av varslene gjelder permittering, mens omtrent 19.000 er varsler om oppsigelse. Antall varslede oppsigelser er tre ganger høyere enn for et år siden.

– Tallene kan tilsi at vi kan vente oss økt ledighet og litt raskere vekst i ledigheten inn i andre halvår og videre inn i 2016, forklarer Åsholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag