(Estate Nyheter): Fredensborg Bolig, som eies av Ivar Tollefsen og Tollef Svenkerud, har vært svært aktive kjøpere av utviklingseiendom i løpet av 2018. Gjennom året er det kjøpt eiendommer som kan bebygges med ca. 2000 boliger.

Les også: Får 5,5 millioner etter boligblemme

– For 2019 skal vi legge ut prosjekter for salg som samlet inneholder rundt 650 boliger og som har en salgsverdi på rundt tre milliarder kroner, sier Tollef Svenkerud til Estate Nyheter.

Les også: Her er Ivar Tollefsens norske boligimperium

Har solgt boliger for nesten en milliard kroner

I løpet av 2018 har Fredensborg Bolig solgt boliger for 984 millioner kroner. Ved utgangen av året har selskapet 248 boliger under bygging.

Totalt har selskapet ca. 4000 boliger under utvikling og tar sikte på å ha 700 boliger under bygging ved utgangen av 2019, opplyser Svenkerud.

– Gjennom vår solide industrielle og finansielle plattform skal vi kjøpe betydelig med utviklingseiendom også i 2019, sier Tollefsen-makkeren.

Les også: Saksøker Fredensborg AS for brudd på eierseksjonsloven

Forventer stabil boligprisutvikling

– Hvordan tror dere markedet for nye boliger vil utvikle seg i 2019?

– Med noe finansuro, god tilbudsside og stigende rente tror vi prisene for nye boliger vil holde seg nokså flatt gjennom 2019, sier Svenkerud – og begrunner dette blant annet med god lønnsvekst, befolkningsvekst og sysselsetting – samt stabil tilgang til finansiering for boligkjøperne.

– Befolkningsveksten ligger fra 1 til 1,5 prosent for byene. Bankene vil yte finansiering til boligkjøperne og er ansvarlige i forhold til krav om forhåndssalg ved finansiering av nyboligprosjektene.

– Vi tror omsetningsvolum blir mye likt 2018, rundt 27.000 enheter, som er en del ned fra toppårene 2015 og 2016. For områdene Oslo, Akershus og Trondheim, hvor vi per tiden har prosjekter, endte salget samlet på rundt 7000 boliger i 2018, avslutter Tollef Svenkerud.

Les også: Odd Einar Dørum: - Kommunen somlet og leieboere tapte

Les flere eiendomssaker hos Estate Nyheter her.