NA24.no

Varsler dyrere fly- og bussreiser

DÅRLIG NYTT: For reiseglade nordmenn varsles det nå om dyrere fly- og bussreiser.
DÅRLIG NYTT: For reiseglade nordmenn varsles det nå om dyrere fly- og bussreiser. Foto: Kyrre Lien (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Høyere arbeidsgiveravgift i distriktene gjør at fly- og busselskap må skru opp prisene for de reisende. Enkelte ruter risikerer å bli nedlagt.

Tirsdag ble arbeidsgiveravgiften høyere for flere transport-, energi- og finansbedrifter i distriktene, som tidligere har hatt redusert avgift.

Regjeringen har innført kompensasjonsordninger for å dekke opp for økte kostnader for bedriftene. Flere transportselskap kommer likevel til å merke avgiftsendringene godt, skriver Nationen.

- På ekspressbussruter og turbussruter er vi nødt til å justere prisene, og det kommer til å skje ganske fort, sier økonomisjef Wilhelm Gjertsen i Firda Billag til avisen.

Torghatten ASA, som driver transport med ferje, hurtigbåt, buss og fly i hele Norge, har ennå ikke fått oversikt over ekstrakostnadene med den økte arbeidsgiveravgiften, men er klar på at et «betydelig ekstrabeløp» ikke blir kompensert.

- Det er for tidlig å konkludere, men det er klart at marginale ruter risikerer å bli nedlagt, sier konserndirektør Brynjar Forbergskog. – For flyselskapet Widerøe, der over 50 prosent av virksomheten er kommersiell, snakker vi om et tosifret millionbeløp som ikke ser ut til å bli kompensert, mener han. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere