Varsler full priskrig mot Northugs dumpingsalg

Northug må selge unna vinterklær før Coop-forbudet trår i kraft 24. november.

Northug må selge unna vinterklær før Coop-forbudet trår i kraft 24. november. Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Det kan være svært lønnsomt å handle vinterklær de neste tre ukene.

04.11.14 07:47

Norges Skiforbund har benyttet sin makt til å blokkere Petter Northugs mulighet til å gå på ski på toppnivå hvis han ikke skrev under avtalen som forbyr ham å selge Northug-klær fra 24. november til 7. april neste år. Dermed fikk Coop i går ekstremt hastverk med å få solgt varene sine. I praksis betyr det at Northugs kolleksjon går på dumpingsalg i november. Det skriver Finansavisen tirsdag.

- Vi har bestemt oss for å kutte prisen på skidressen til 899 kroner fordi vi har så kort salgsperiode, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til Finansavisen.

Coop har fått Swix til å sy en stor mengde - ifølge Finansavisen - svært kjedelige og formløse overtrekksdresser med Petter Northug-logo. I går hadde dressene sin første salgsdag på Coop Alnabru i Oslo til 1.099 kroner, men før hele kolleksjonen var inne i butikken hadde hovedkontoret bestemt seg for å dumpe prisen.

– Jeg vet ikke prisen på dressen. De sitter i møter nå. Det at vi kun har tre uker på å selge dressene gjør at vi sannsynligvis gjør noe med prisen, sa Paus til Finansavisen tidlig på dagen i går.

Timer senere kom beskjeden om at Northug-dressene skulle selges 200 kroner rimeligere. Barnedressen, som i går hadde en prislapp på 899 kroner, vil fra i dag koste 699, mens en fleece-genser for barn er kuttet fra 349 til 249. Tilsvarende kutt gjelder for ullundertøy, hansker dunjakke og lue.

Forvaltningen av Norges kanskje sterkeste merkevare fremstår vidt forskjellig fra andre sterke merkenavn der det både er satset hardt på kvalitet, design og ikke minst pris.

XXL varsler at de vil gå rett i strupen på Coop som mandag lanserte Northugs egen skikolleksjon. Også G-Sport vil møte den nye konkurrenten med intensiv markedføring. Det skriver VG Nett tirsdag.

– Vi vil ikke la Coop pushe ut Swix/Northug-varer i fred og ro. Vi har planer. Det kan være et smart trekk å kjøpe skiantrekket allerede nå, før snøen har lagt seg, sier XXL-sjef, Fredrik Steenbuch til VG Nett

De forhandler blant annet Bjørn Dæhlies kolleksjon og har også flere Swix-klær. Det er nettopp Swix som har står bak den nye kolleksjonen til Northug.

I de tre ukene frem til Northugs Coop-forbud 24. november har XXL tenkt å kjempe hardt mot «turbosalget» av skitøyet.

For 899 kroner tilbyr de hel skidress med jakke og bukse til voksne. Barnevarianten får du for 699 kroner. Dunjakke fra Swix Northug koster 999 kroner.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.