*Nettavisen* Økonomi.

Varsler nye regler for bonus og lederlønn

Næringsminister Monica Mæland under Stortingets spørretime onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Det kom frem i spørretimen onsdag.

26.03.14 11:22

Næringsminister Monica Mæland (H) sier at regjeringen vurderer nye regler for bonuser og topplønninger i statlige selskaper.

Les også: Helge Lund tjente 13,8 millioner
Les også: Bjerkes bonus sendes til himmels

Når eierskapsmeldingen kommer fra regjeringen, blir det en gjennomgang av retningslinjene for lederlønningene i statlige selskap, varslet Mæland i spørretimen i Stortinget onsdag.

Hun sa også at regjeringen vil se på lovgivningen knyttet til åpenhet rundt lederlønninger og bonuser, men la til at hun ikke forskutterer hva som kan komme.

Utgangspunktet var en rekke spørsmål fra KrF, Ap og SV om hva regjeringen mener om bonusfest i bankene samtidig som det inviteres til spleiselag med kunder og ansatte.

Spørsmålene fra de tre partiene dreide seg også om lederlønninger som i snitt har steget dobbelt så mye som vanlige inntekter de siste 20 åra og om dette er en etisk utfordring når det samtidig oppfordres til moderasjon i de ordinære lønnsoppgjørene.

– Arbeidsdelingen er den samme som under den forrige regjeringen. Det er styrene som setter lederlønninger og bonuser. Det må gjøres i tråd med retningslinjene, og selvfølgelig får det konsekvenser dersom retningslinjene ikke følges, lød Mælands svar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag