NA24.no

Varsler omkamp om utendørsreklame

Ola Elvestuen i Oslo Venstre får med seg opposisjonspartiene mot Byrådets reklameplan.

Forslaget fra det sittende Høyre/FrP-byrådet i Oslo freder i praksis dagens installasjoner fra Clear Channel og JCDecaux, med unntak av de såkalte nedstigningstårnene som byrådet ønsker fjernet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vil ha omkamp
I dagens Dagsavisen varsler Elvestuen, samt SV og AP, at de ønsker å se nærmere på andre av dagens installasjoner. Sammen har de tre partiene flertall i byutviklingskomiteen og bystyret.

- Reklamekampen gjør ikke noe med den eksisterende reklamen i Oslo, og har bare retningslinjer for hva som skal legges til. Da gir det seg selv at reklamplanen vil legge til rette for mer reklame og ikke mindre, sier Elvestuen til Dagsavisen.

Kan bli valgkampsak
Byrådet har etter det Dagsavisen skriver brukt atten måneder til å behandle saken, mens bystyret bare får noen uker. Først er det sommerferie, men Elvestuen arbeider for å få saken oppfør valget i september.

- Jeg vil jobbe for at saken skal være klar i tide til å bli behandlet av bystyret i slutten av august, men det er opp til de ulike partiene om de vil gå med på det, sier Elvestuen til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere