Etter boligprisfallet andre halvdel av 2017, har prisene økt med 1,6 prosent på landsbasis siden januar. I mai meldte de store meglerkjedene om et nytt klima i boligmarkedet, og april-tallene viste at prisene i Oslo nærmet prisene seg toppnivået fra april 2017.

Mai-tallene ser minst like lovende ut. DNB varsler om rekordvekst på bolig i mai, og venter en prisøking på to prosent på landsbasis og tre prosent i Oslo. Det skriver Dagens Næringsliv.

Stiger mest i Oslo

Til sammenligning har boligprisene på landsbasis steget i gjennomsnitt 0,5 prosent i mai i løpet av de siste åtte årene.

Prisene stiger mest i Oslo, men også Bergen og Stavanger har hatt en kraftig prisstigning.

LES OGSÅ: OECD venter dempet vekst i Norge

Tallene fra Eiendom Norge kommer tirsdag, og Terje Buraas, leder i DNB Eiendom, sier han er veldig spent. Buraas er imidlertid skeptisk til svingningene i boligmarkedet, og mener ingen er tjent med det.

- Nesten ikke til å tro

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, er også overrasket over tallene.

– Hvis dette blir resultatet, er det noe av den høyeste veksten vi har hatt i historien. Det er oppsiktsvekkende hvis det blir en prisøkning for landet på to prosent i mai. Det er nesten ikke til å tro, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Harald Magnus Andreassen: - Dette hadde Ap aldri gjort i posisjon

Andreassen tror imidlertid ikke at veksten vil fortsette. Før jul uttalte sjeføkonomen at boligprisene kunne falle 30 til 40 prosent, noe han fortsatt står ved.

- Historien viser at hvis boligprisene først faller, så faller de mye og lenge. Vi kan stå foran et fall som varer i tre til fem år. Boligprisfall er ofte veldig langdryge, siden det tar tid for å få folk til å erkjenne at prisene har falt, uttalte Andreassen til Nettavisen i desember 2017.