Gå til sidens hovedinnhold

Varsler riggbråk

Den mektige Berge Gerdt Larsen går i mot salget av riggene i Petrojack. Kjøperne var uvitende om motstanden.

Storaksjonær og grunnlegger Berge Gerdt Larsen går i mot det forestående salget av de oppjekkbare riggene i Petrojack.

Det er gjennom hans investeringsselskap Independent Oil Tool at han flagger at de vil stemme i mot salget av riggene til de to andre storaksjonærene Awilco Offshore og Sinvest.

Betaler 600 millioner
Awilco Offshore og Sinvest har tidligere blitt enige med Petrojack om å kjøpe de tre oppjekkbare riggene selskapet har under bygging.

Awilco og Sinvest skulle betale rundt 600 millioner dollar for riggene, og kjøpet er avhengig av en due dilligence samt at generalforsamlingen i Petrojack godkjenner salget.

Awilco og Sinvest eier hver rundt 20 prosent av aksjene i Petrojack, mens Independent Oil Tools sitter med rundt 20.880.069 aksjer tilsvarende 34,41 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

Lav pris
Kilder forteller til NA24 iMarkedet at Berge Gerdt Larsen er misfornøyd med prisen som Sinvest og Awilco offshore betaler. Prisen på 200 million dollar pr rigg er for lav og Gerdt Larsen skal mene at riggene burde selges for 250 millioner dollar pr. stykk.

Det er også trolig at Berge Gerdt Larsen sitter med indirekte kontroll på mer enn 34,41 prosent av de utestående aksjene. Historien viser at det tidligere har dukket frem et vennligsinnet nettverk rundt Gerdt Larsen i de selskapene han har investert i.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg