NA24.no

(FOTO: Erik Johansen/Scanpix)

Varsler sjokkregning for Tromsø-OL

Sist oppdatert:
Regningen for å bygge ut anlegg kan velte hele Tromsø-OL.

Kulturminster Trond Giske varsler at idretten må være forberedt på å ta drøyt 20 prosent av regningen for utbyggingen av anlegg i forbindelse med et eventuelt OL i Tromsø i 2018.

Det kan sette idretten i knipe, ettersom de allerede har vedtatt at OL ikke skal gå på bekostning av barn og unge, skriver Aftenposten.

Det er ennå ikke avklart om Giske vil stille med en statsgaranti til arrangementet, men han er klar på at om så skjer, så må idretten forvente å gi noe tilbake. Spørsmålet blir hvordan idretten skal stille seg til en regning som Giske forespeiler.

Svein Arne Hansen fra Norges Friidrettsforbund er mannen bak forslaget som ble vedtatt under Idrettstinget i fjor: - OL vil sikkert bli veldig flott for Tromsø og distriktet rundt, men med all respekt, det bor ikke nok folk der til at resten av landet skal måtte lide, sier Hansen til avisen.

Hansen mener imidlertid det er «virkelighetsfjernt» at Norge tjente 500 milliarder i fjor, samtidig «driver vi og sparer oss i hjel», legger han til.

Statsråden mener idretten må regne med å stå for tilsvarende del av regningen, som under Lillehammer-OL i 1994 – drøyt 20 prosent. Så langt er kostnadene for anleggene beregnet til å ligge på rundt 2,32 milliarder kroner, men kilder opplyser til avisen at det endelig beløpet trolig blir betydelig høyere.

Om utbyggingen ender opp på tre milliarder, betyr det at Idretts-Norge må stå for rundt 670 millioner kroner. Det tilsvarer et helt års budsjett for anleggsutbygging i norsk idrett per i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere