NA24.no

Varsler svakere resultat

Sist oppdatert:
Oppdrettselskapet Grieg Seafood gjør det dårligere enn tidligere antatt.

Grieg Seafood gikk på en smell i det siste kvartalet av 2008. Det har gjort at de sender ut et resultatvarsel og en oppdatering til markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Flere negative forhold har gjort at selskapet har sett seg nødt til å senke forventningene. Blant annet skyldes dette at prisene i det amerikanske markedet lå 1 canadisk dollar per kilo under prisene i tredje kvartal. De har også slitt med høy dødelighet på Shetland med tilhørende ekstraordinære nedskrivninger.

I tillegg til lakselusproblemer på Shetland har forsert utslakting av fisk i Rogaland gitt negativ lønnsomhet. De har også økt slaktevolumet av ørret fra Finnmark som gir lavere gjennomsnittspris og økte produksjonskostnader. Totalt vil slaktevolumet i fjerde kvartal 2008 ligge 2.500 tonn lavere enn tidligere guiding.

Problemene gjør at selskapet får et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) for fjerde kvartal i fjor som ligger rundt 10 til 20 millioner kroner. I tillegg vil de få et tap relatert til valutalån. Valutatapet blir rundt 130 millioner kroner etter at kronekursen har svekket seg betydelig i løpet av kvartalet.

Selskapet melder også at de vil være i brudd på minst et av lånebetingelsene. Det kan gi behov for å nedskrive lisens- og goodwillverdier.

For å løse midlertidig finansutfordringer har de tatt opp et kortsiktig lån på 50 millioner kroner fra største aksjonær Grieg Holding.

- Grieg Seafood er som tidligere meldt, i god og konstruktiv prosess med banksyndikatet om å få etablert den nødvendige finansiering for å dekke selskapets økte kapitalbehov. En endelig avklaring forventes å foreligge i januar 2009, skriver selskapet i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere