*Nettavisen* Økonomi.

Varsler svakere resultat

Oppdrettselskapet Grieg Seafood gjør det dårligere enn tidligere antatt.

05.01.09 13:18

Grieg Seafood gikk på en smell i det siste kvartalet av 2008. Det har gjort at de sender ut et resultatvarsel og en oppdatering til markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Flere negative forhold har gjort at selskapet har sett seg nødt til å senke forventningene. Blant annet skyldes dette at prisene i det amerikanske markedet lå 1 canadisk dollar per kilo under prisene i tredje kvartal. De har også slitt med høy dødelighet på Shetland med tilhørende ekstraordinære nedskrivninger.

I tillegg til lakselusproblemer på Shetland har forsert utslakting av fisk i Rogaland gitt negativ lønnsomhet. De har også økt slaktevolumet av ørret fra Finnmark som gir lavere gjennomsnittspris og økte produksjonskostnader. Totalt vil slaktevolumet i fjerde kvartal 2008 ligge 2.500 tonn lavere enn tidligere guiding.

Problemene gjør at selskapet får et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) for fjerde kvartal i fjor som ligger rundt 10 til 20 millioner kroner. I tillegg vil de få et tap relatert til valutalån. Valutatapet blir rundt 130 millioner kroner etter at kronekursen har svekket seg betydelig i løpet av kvartalet.

Selskapet melder også at de vil være i brudd på minst et av lånebetingelsene. Det kan gi behov for å nedskrive lisens- og goodwillverdier.

For å løse midlertidig finansutfordringer har de tatt opp et kortsiktig lån på 50 millioner kroner fra største aksjonær Grieg Holding.

- Grieg Seafood er som tidligere meldt, i god og konstruktiv prosess med banksyndikatet om å få etablert den nødvendige finansiering for å dekke selskapets økte kapitalbehov. En endelig avklaring forventes å foreligge i januar 2009, skriver selskapet i en børsmelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.