NA24.no

Varsler videre børsfall

Sist oppdatert:
Dårlige resultater fra Yahoo og Intel og aksjeras i Asia sender Oslo Børs bratt nedover onsdag. - Markedet kan bli tøft fremover, advarer megler.

(NA24): Både Intel og Yahoo skuffet med sine kvartalstall som ble offentliggjort etter at USA-børsene stengte tirsdag. Intels omsetning og overskudd for fjerde kvartal var dårligere enn analytikerne hadde forventet, og utsiktene for inneværende kvartal er også skuffende.

Kursene for begge selskapene stupe i etterhandelen. Det gikk ut over markedene i Asia, som allerede er tynget av en mulig finansskandale der internettselskapet Livedoor er involvert.

Bredt fall i Europa
Onsdag morgen var det de europeiske børsenes tur til å bli rammet av de dårlige IT-nyhetene fra USA. DAX-indeksen i Frankfurt var ved 10-tiden er ned 1,5 prosent, CAC i Paris faller 1,24 prosent, mens FTSE i London er ned 0,79 prosent. Børsen i Stockholm er en av de hardest rammede med et fall på 1,74 prosent.

Heller ikke Oslo Børs slipper unna. Hovedindeksen er ned 1,57 prosent til 334,97 poeng, mens IT-indeksen faller 3,69 prosent til 119,89 poeng.

Bare to selskaper på hovedindeksen, Hjellegjerde (opp 12,5 prosent) og Aurskog Sparebank, er i pluss så langt.

Tror på videre fall
En megler NA24.no har vært i kontakt, sier han ikke er overrasket over dagens korrigering.

- Jeg tror vi får se et tøft marked fremover. Mange store transaksjoner og kapitalutvidelser i det siste, samt en sterk oppang på begynnelsen av året, setter press på markedet, sier megleren.

De store transaksjonene og kapitalutvidelsene trekker likviditet og bidrar til å presse ned kursene ellers i markedet. Mange analytikere trakk frem likviditetsproblemer som en forklaring på børsfallet i oktober i fjor.

Megleren legger også vekt på at det er mange tradere og enkeltpersoner med store posisjoner i markedet. Disse kan bli tvunget til å selge ut dersom børsfallet fortsetter. Noe som kan bidra til at fallet forsterkes.

IT-slakt
På øverste del av taperlisten finner man flere IT-selskaper. Visma faller mest (9,9 prosent), mens Future Information Research Management følger etter med en nedgang på 8,57 prosent. Selskaper som Birdstep Technology, Opticom, Ementor og Tandberg Data faller alle mer enn 4 prosent.

Selv om oljeprisen når nye høyder onsdag, klarer heller ikke de oljerelaterte aksjene å holde kursene i blått.

DNO er ned 2,83 prosent til 51,50, Hydro faller 1,03 prosent til 723,50, mens Statoil er ned 0,88 prosent til 168.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere