NA24.no

Varsomt før resultatsesongen

Sist oppdatert:
Investorene er spente før kvartalsresultatene slippes og kombinert med lite nyheter endret ikke børsene seg nevneverdig.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske børsene har fått en forsiktig åpning i forkant av at resultatsesongen sparkes i gang. Nord-Korea legger også en liten demper på iveren. Første selskap ut var Alcoa Inc. som etter børsslutt viste til en flott vekst, men ikke gode nok til å tilfredsstille knallharde forventninger.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones endret seg lite og steg med 0,1 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen klatret 0,2 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg også med 0,2 prosent.

Meglerhuset J.P. Morgan har nedgradert cruiserederiene Carneval og Royal Caribbean Cruises fra overvekt til nøytral og mener at selskapene utfordringer i 2007 ikke er reflektert i kursene. Det skal være usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen samt fare for et nytt oljehopp.

Alu-pluss
Aluminiumsgiganten meldte etter børs at det hadde nettoinntekter i tredje kvartal på 537 millioner dollar, tilsvarende 61 cents per aksje. Dette er en fantastisk fremgang på hele 86 prosent fra samme tid i fjor, men fremgangen var ventet, og analytikerne hadde forventet at inntjeningen til verdens største aluminiumsprodusent skulle ligge på 77 cents per aksje.

Omsetningen steg med 19 prosent til 7,6 milliarder dollar, mens analytikere Thomson First Call har sjekket med hadde forventet en omsetning på 7,75 milliarder dollar.

Lite banknytt
Dallas’ representant i den amerikanske sentralbanken, Richard Fischer, ga lite om ikke noe mer innsikt om sentralbankens tanker rundt landets økonomi. Det eneste han ville ut med var at han var fornøyd med den nåværende pengepolitikken, og at bekymringene om at bolignedgangen ødela veldig mye for økonomien var overvurdert

Richard Fishers kollega Janet Yellen har tidligere sagt at en stabil rente vil være fornuftig for beslutningstagere. Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan har sagt at det verste kan være over for boligmarkedet etter at lånesøknadene gikk opp i forrige uke.

Oljeprisen raser
Oljeprisen falt til det laveste nivået på nesten 15 mpneder tirsdag. Når gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i november, 58,52 dollar. Dette er en nedgang på 1,44 dollar, eller 2,4 prosent. Når gulvhandelen stenger fortsetter handelen elektronisk.

Oljeprisen faller tilbake etter at det amerikanske energidepartementet har kutte igjen i forventningene til etterspørselen av oljeprodukter. EIA venter at oljeprisen kan falle til 63,33 dollar pr. fat i fjerde kvartal, men at oljeprisen kan øke igjen til vinteren.

Det amerikanske energidepartementet venter at fyringsregningen for kommende vinter vil bli lavere enn det hva tilfellet var i fjor. Dette er godt nytt for de amerikanske husholdningene og det er særlig de som benytter seg av fyring med naturgass om vil få den største reduksjonen i fyringskostnadene.

Naturgassprisene har blitt presset ned på grunn av overproduksjon og de husstandene som har basert seg på naturgass som fyringskilde kan regne med en regning som vil ligge rundt 13 prosent lavere enn i fjor.

Investorene er også usikre på de blandete signalene som OPEC sender ut, om de er villige til å kutte produksjonen.

- I over ett år advarte vi om at OPEC har et stort problem med kvoter og om det skulle bli nødvendig å kutte produksjonen var de ikke forberedt til å gjøre det, sier James Williams, økonom hos WTRG Economiks, til Marketwatch.

Oljeprisen kan du følge her
Dagens nøkkeltall
Dow +0.1% til11,867.17

Nasdaq +0.2% til 2.315.43

S&P 500 +0.2% til 1,353.42

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere