NA24.no

Vårt Land på flyttefot

Nettavisen er på plass, Dagbladet pakker sammen og snart flytter også Vårt Land.

Mediehuset Vårt Land følger trenden i norsk mediebransjen og forbereder flytting.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Hvor snart selve flyttingen finner sted er uvisst, men mediehuset har valgt å holde seg unna den nye mediebydelen i hovedstaden.

Naturlig i sentrum
- Ja, men det er ikke slik at vi har noe mot Grønland, men vi fant et prosjekt som er veldig bra bare 150 meter fra Akersgata. Så når alle andre flytter ut derfra er det naturlig at vi nærmer oss. For oss er det naturlig å være i sentrum, og vi er fornøyde med denne løsningen som også er i nærheten av både regjering og storting, sier Vårt Land-sjef Helge Simonnes til NA24 Propaganda.

Mediehuset Vårt Land flyttet inn i Kongens gate i 1994, og kjøpte da bygget. For to år siden ble huset solgt og i slutten av juni neste år går leieavtalen med de nye eierne ut.

- Da lå det i kortene at vi måtte ha flere alternativ. Vi tror det kan være sunt å gjennomføre en flytting av og til, ikke minst for å få tilpasset lokalene til nye tider. Dette blir jo helt totalt renoverte lokaler.

Stor vekst
De senere årene har mediehuset gjennomført en ekspansiv vekst i form av oppkjøp gjennom Mentor Medier. Men Simonnes forteller at det ikke er derfor mediehuset har sikret seg 3400 kvadratmeter i KFUM-bygget i Oslo sentrum.

- Det har ikke hatt noen direkte sammenheng. Vi har fått plass til de virksomhetene vi har per i dag, sier Simonnes samtidig som han forteller at det etter hvert er blitt ganske trangt i etasjen hvor Mentor Medier holder til.

Det er uvisst nøyaktig når Vårt Land flytter. Ifølge Simonnes er det avhengig av fremdriften i det nye bygget. Hvilket betyr at det kan skje i inneværende år eller neste år.

Mediehuset Nettavisen har nettopp flyttet til Grønland. Neste år blir Dagens Næringsliv med eierkonsern NHST omtrent nabo, mens Dagbladet flytter til Havnelageret ved Operahuset til pinse.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere