NA24.no

TWITTERS SKAPER Jack Dorsey investerer mer penger i selskapet.
TWITTERS SKAPER Jack Dorsey investerer mer penger i selskapet. Foto: Scott Olson (Getty Images)

Vedder millioner på Twitter

Sist oppdatert:
Twitter har hatt et tøft år, men ledelsen der satser store penger på at det skal snu.

NEW YORK (Nettavisen): En av gigantene innenfor sosiale medier, Twitter, har hatt en skuffende vekst det siste året og fått juling på børsen.

Antall brukere gikk opp med rundt to millioner fra første til andre kvartal i 2015, men dette er faktisk ikke mer enn 0,66 prosent i vekst.

Nå forsøker ledelsen i selskapet å vise at den fortsatt har tro på Twitters framtid.

Daglig leder Jack Dorsey, som var en av dem som startet selskapet, har kjøpt over 31.000 aksjer til en verdi av 7,2 millioner kroner, forteller han selv gjennom en twittermelding.

- Investerer i Twitters framtid, skriver han, og legger ved en lenke til børsmeldingen.

Dorsey er ikke alene om å investere i Twitter, skriver The New York Times.

Et annet styremedlem, Peter Currie, har kjøpt 9200 aksjoner til en verdi av 2,0 millioner kroner, og et tredje styremedlem, Peter Fenton, har kjøpt aksjer for 1,65 millioner. Det samme har Anthony Noto, selskapets øverste finansielle leder, gjort.

The New York Times hevder at kjøpene er gjort for å vise både ansatte og markedet at ledelsen har tro på Twitter, ettersom både investorer og analytikere har vært skeptiske den siste tiden.

Statistic: Number of monthly active Twitter users worldwide from 1st quarter 2010 to 2nd quarter 2015 (in millions) | Statista
Find more statistics at Statista


Twitter ble børsnotert i november 2013, til begeistring på Wall Street. Den første dagen gikk aksjene for 50 dollar, og bare to måneder senere var verdien oppe i 70 dollar. Nå selges en aksje for 28 dollar.

Som grafikken over viser, har veksten avtatt i tempo. Mens antall brukere økte fra 241 millioner til 284 millioner i løpet av de første tre kvartalene hvor Twitter var børsnotert, er veksten mer enn halvert de tre siste kvartalene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere