NA24.no

Vedtar konkurransebot

Seksjonsleder Eivind Stage i Konkurransetilsynet
Seksjonsleder Eivind Stage i Konkurransetilsynet Foto: Marit Hommedal (Konkurransetilsynet)
Sist oppdatert:
Advokater er likevel uenig i refsen.

Konkurransetilsynet har reagert på hvordan fusjonen mellom advokatfirmaet Steenstrup Stordrange og DLA Piper Bergen ble gjennomført.

NA24 - din næringslivsavis

I januar i år fusjonerte Steenstrup Stordrange med DLA Piper Bergen og i den forbindelse avsluttet de juridisk bistand til kunder i to konkrete tilfeller. Dette mener Konkurransetilsynet bryter med konkurransereglene og har ilagt et gebyr på 100.000 kroner.

Advokatfirmaet mener at fusjonen var spesiell og har forsøkt å komme til enighet med tilsynet.

- Når man forhandler om å fusjonere så får man innsyn i hverandres virksomheter. Gjennom en due diligence av selskapene oppdaget vi en potensiell etisk konflikt, sier administrerende direktør Truls Mo i Steenstrup Stordrange til NA24.

Følger advokatetiske regler
Han forteller at de mente det var riktig å fratre på begge sider for å unngå å havne i en eventuell konflikt med de advokatetiske reglene. Konkurransetilsynet hevdet at dette var en del av integrasjonen, men dette synet deler ikke Steenstrup Stordrange.

- For en advokat er det viktig å opptre korrekt, sier Mo og sier at de prøvde å fremføre sitt syn så klart som mulig.

De klarte likevel ikke overtale Konkurransetilsynet.

- Det at vi trakk oss tilbake kan ikke ha noe med integrering å gjøre, sier Mo.

- Med den kompetansen vi sitter på har vi selvfølgelig nøye vurdert hvordan vi skulle løse denne saken. Vi ser i dag at vi fortsatt er uenige med Konkurransetilsynet. Vi tar derfor dette til etterretning. Siden avgjørelsen heller ikke kan påklages, betaler vi gebyret, kommenterer Mo i en pressemelding.

Brudd på reglene
- Konkurransetilsynet ser alvorlig på brudd på gjennomføringsforbudet, og tilsynet vil bruke gebyr som et virkemiddel for å sikre at en retter seg etter forbudet, seksjonsleder Eivind Stage i Konkurransetilsynet.

Gjennomføringsforbudet ble innført 1. juli 2008 og er et forbud mot å gjennomføre fusjoner og oppkjøp som er meldepliktige før Konkurransetilsynet har behandlet saken.

- Dette innebærer at hvert ledd i aktiv gjennomføring må vente til foretakssammenslåingen er behandlet av tilsynet. Bakgrunnen for gjennomføringsforbudet er at Konkurransetilsynet skal kunne utføre kontroll med foretakssammenslåinger på en effektiv måte, skriver tilsynet i sin redegjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere