Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet betalte 100.000 for Snapchat-video med VGTV-stjerne

Nå er sosiale medier en større reklamekanal enn dagspressen.

I november startet Statens vegvesen en kampanje på Snapchat kalt «Ungdom og fart», der VGTV-profilen Vegard Harm stilte opp i kortfilmen som ble lagt ut på bilde- og videodelingstjenesten.

For det betalte Statens vegvesen 100.000 kroner, skriver dn.no.

Prisen inkluderte bruk av merkevaren Harm i en måned, samt innspilling av reklamesnutten. Totalt betalte trafikketaten 217.700 kroner for alle sosiale medier-kjøpene, inkludert både Facebook og Snapchat.

«Husk at han klikker som bare tusan på VG, så han er en kjempebra profil å bruke», skrev pr-konsulent Julianne Fjørtoft i merkevareselskapet Anti, som representerer Harm, som innsalg til Statens vegvesen i en epost, ifølge avisa.

Det er et tydelig tegn på et paradigmeskifte i reklamebransjen som bekreftes av Mediebyråforeningens mediebarometer:

De siste to månedene har sosiale medier nemlig gått forbi dagspressen som reklamekanal, viser mediebarometeret.

Så langt i 2017 har det vært omsatt for nesten 569 millioner kroner i sosiale medier, inkludert annonsering på tjenester som Facebook, Snapchat, Linkedin og Twitter. I dagspressen er det imidlertid «bare» omsatt for 561 millioner kroner.

– Disse to kanalene har ligget meget tett opp mot hverandre i hele år, men sosiale medier har spist seg innpå. Det kan jo tolkes som en endring over tid som man kan anta vil fortsette videre i 2018. Prognoser fra de større mediebyråene viser også dette, sier daglig leder i Mediebyråforeningen, Merete Mandt Larsen, til dn.no.

Les også

Prinsesse Märtha Louise tar 1300 kroner minuttet

Har du sett denne?

Kommentarer til denne saken