NA24.no


DYR I DRIFT: Vegard Harm (innfelt) tok 100.000 kroner for en Snapchat-reklame for Statens vegvesen.
DYR I DRIFT: Vegard Harm (innfelt) tok 100.000 kroner for en Snapchat-reklame for Statens vegvesen. Foto: Erik Johansen/Mariam Butt (NPK/NTB scanpix)

Vegvesenet betalte 100.000 for Snapchat-video med VGTV-stjerne

Sist oppdatert:
Nå er sosiale medier en større reklamekanal enn dagspressen.

I november startet Statens vegvesen en kampanje på Snapchat kalt «Ungdom og fart», der VGTV-profilen Vegard Harm stilte opp i kortfilmen som ble lagt ut på bilde- og videodelingstjenesten.

For det betalte Statens vegvesen 100.000 kroner, skriver dn.no.

Prisen inkluderte bruk av merkevaren Harm i en måned, samt innspilling av reklamesnutten. Totalt betalte trafikketaten 217.700 kroner for alle sosiale medier-kjøpene, inkludert både Facebook og Snapchat.

«Husk at han klikker som bare tusan på VG, så han er en kjempebra profil å bruke», skrev pr-konsulent Julianne Fjørtoft i merkevareselskapet Anti, som representerer Harm, som innsalg til Statens vegvesen i en epost, ifølge avisa.

Det er et tydelig tegn på et paradigmeskifte i reklamebransjen som bekreftes av Mediebyråforeningens mediebarometer:

De siste to månedene har sosiale medier nemlig gått forbi dagspressen som reklamekanal, viser mediebarometeret.

Så langt i 2017 har det vært omsatt for nesten 569 millioner kroner i sosiale medier, inkludert annonsering på tjenester som Facebook, Snapchat, Linkedin og Twitter. I dagspressen er det imidlertid «bare» omsatt for 561 millioner kroner.

– Disse to kanalene har ligget meget tett opp mot hverandre i hele år, men sosiale medier har spist seg innpå. Det kan jo tolkes som en endring over tid som man kan anta vil fortsette videre i 2018. Prognoser fra de større mediebyråene viser også dette, sier daglig leder i Mediebyråforeningen, Merete Mandt Larsen, til dn.no.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere